De Magische Wereld van Ademwerk

Adem Academy - Naarden bedrijfsworkshop 3

De Adem Academy is opgericht vanuit de visie dat iedereen het vermogen bezit om op een natuurlijke manier het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren. Dit resulteert in een langdurige verbeterde gezondheid en een energiek & vitaal leven. Ademhalingsoefeningen en thermoregulatie training zijn twee zeer effectieve methoden die het helende vermogen van ons immuunsysteem positief beïnvloeden. Dit is waarom deze methoden een belangrijke plek innemen binnen de workshops, retraites en opleidingen van de Adem Academy.

Bekijk de volledige agenda

Welkom in de wereld van bewust ademen, ademen is net zo natuurlijk als het kloppen van ons hart. En, zoals de Adem Academy al jarenlang aantoont, ligt er een wereld van mogelijkheden verborgen in elke ademteug. Door de eeuwen heen hebben de traditionele culturen op aarde ‘the wisdom keepers’, de kracht van bewust ademen geëerd. Nu, versterkt door wetenschappelijke inzichten, nodigt Adem Academy je uit om een reis in jezelf te maken op basis van jouw eigen ademhaling.

De Voordelen van Ademwerk

 1. Lichaam in Topconditie:
 • Zuurstof Optimalisatie: Dieper en bewuster ademen verrijkt je lichaam, stimulerend op celniveau.
 • Stressdecreaser: Activeer je innerlijke rustplaats en reduceer stress met beproefde ademtechnieken.
 • Natuurlijke Bodyguard: Geef je immuunsysteem een boost en voel je sterker, elke dag weer.
 1. Meester van je Gedachten:
 • Laserfocus: Door je adem te volgen, scherp je je geest en verhoog je concentratie.
 • Emotioneel Evenwicht: Met ademwerk navigeer je door emoties met vertrouwen en kalmte.
 • Diepe Zelfontdekking: Leer mee te bewegen met de wijsheid van het lichaam en deze diep te voelen en te begrijpen

Verschillende ademtechnieken:

Circulair Verbonden Ademen – Voor een langere periode ademhalen vanuit middenrif en buik.

Box Ademen – Adem in, houd vast, adem uit, houd vast, elk voor vier tellen.

Neusademhaling – ‘Nadi Shodhana’ een ademtechniek uit de Yoga waarbij er afwisselend door het rechter -en linkerneusgat wordt geademd.

Je Dagelijkse Moment van Bewust Ademen

Begin de dag fris, gebalanceerd en energiek door middel van een tien -minuten-sessie van bewust ademen. Voor wie nieuw is in deze praktijk: maak je geen zorgen. In de Podcast van de Adem Academy wordt precies uitgelegd hoe je dit het beste zelf kunt toepassen. Wanneer je zelf ademhalingsoefeningen uitvoert, doe dit altijd op een veilige plaats, bijvoorbeeld op een yogamat. En raadpleeg van tevoren altijd een expert en eventueel je medisch specialist of jij dit veilig kunt doen. Er zijn namelijk verschillende contra-indicaties voor ademwerk, bijvoorbeeld: zwangerschap, epilepsie, een cardiovasculaire aandoeningen.

Aandachtspunten op je Ademreis

 • Adem ontspannen: te snel en actief ademen kan een nadelig effect hebben.
 • Stap voor Stap: Ademwerk is een reis, geen sprint. Geef jezelf de tijd om te ontdekken.
 • Complement, geen Vervanging: Ademwerk vult medisch advies aan, het vervangt het niet.

Een Adem van Traditie

Van de Yogische Pranayama tot Sjamanistisch ademwerk en daarmee ook alle bijbehorende wijsheden, ademwerk is een eerbiedwaardige traditie. De Adem Academy staat op de schouders van alle pioniers in het lichaamswerk die ons zijn voorgegaan met de overtuiging dat ademen een brug kan slaan tussen lichaam, geest en het oneindige universum. Het Ademwerk, aangeboden door Adem Academy, is een uitnodiging voor transformatie, zowel fysiek als mentaal. Open middels structurele ademsessies de deur naar een betere gezondheid en vitaler leven.

[/col]

[/row]

Bekijk de volledige agenda

Reviews

Bouke de Boer

Samen (“werken”) met Chris is een feest.
Naast zijn jeugdig enthousiasme en zijn passie, is er ook heel veel deskundigheid.
En, mogelijk nog veel belangrijker, waar velen nog wakker moeten worden en de keuze hebben te maken in Het Nieuwe Veld te stappen, zit Chris hier al midden in.

Bouke de Boer / Grondlegger NLP Nederland, oprichter NTI NLP

Thilo Varenhout

Ik kwam ademen bij Chris. Met verwachtingen uit mijn referentiekader dacht ik wel dat ik wist wat ik kon verwachten. Ik heb wel eens iets met Yoga en Wim Hof oefeningen gedaan. Tijdens de sessie met Chris kwam ik er ineens achter wat “op reis door je lijf gaan” voor mij betekende. Het werd even kraakhelder wat belangrijk in mijn leven is. Mooi om dit in een setting te doen die door Chris en Anick veilig werd neergezet. Dank voor deze vette ervaring.

Thilo Varenhout / Opleidingsdocent HvA

Mirella van den Doel

Als je Chris ontmoet, dan stap je gelijk een veld in van vertrouwen en energie. Keer op keer weet hij me te raken in zijn openheid en het te hebben over waar het nu daadwerkelijk over moet gaan. Durft hierin ook echt een spiegel voor te houden, waardoor stappen maken naar bewustzijn zoveel makkelijker gaat. Absoluut een aanrader voor iedereen die (nieuwe) stappen wil maken!

Mirella van den Doel / NLP Coach & Eigenaar Doelbewuster