Ademcoach Opleiding

Verzorgd door Chris Wenker & Bram Bakker

We kunnen kiezen hoe we ons verhouden tot emotionele pijn en de daarmee samenhangende gezondheidsklachten. We gaan ze bestrijden, onderdrukken of verdoven. Daarmee sluiten we ons af van de boodschap die ons lichaam kenbaar wil maken.

We hebben ook de optie om te gaan luisteren, en de signalen niet te verdringen. We bewegen, met respect en gepaste snelheid naar de emoties toe, die zich overal en nergens in ons lijf kunnen verschansen. De grote vraag: hoe kom je in het lichaam, en uit je hoofd?

Chris Wenker en Bram Bakker Ademcoach opleiding
MoonsFarm Ademopleiding
Welkom bij de Ademcoach Opleiding.

Door je te focussen op je adem en daar op verschillende manieren intensief mee te gaan werken kun je uit je hoofd en in je lijf komen. Zo maak je het oer-weten; jouw onderbuikgevoel weer leidend.

Zo kom je weer in verbinding met jezelf wat aanzet tot autonomie, persoonlijke groei en een uniek levenspad. Zo ga je herkennen wanneer je in de overlevingsmodus zit en hoe je deze kunt verlaten. Of ook wel: herkennen waar en wanneer kun je gaan helen van het oude zeer dat je kwelt.

“Trauma is hell on earth.
Trauma resolved is a gift from the gods.”

Peter A. Levine

Leerdoelen

Na het volgen van de 16 dagdelen durende opleiding heeft de cursist:

 • Begrip van hoe ademwerk het immuunsysteem en de gezondheid kan beïnvloeden.
 • Begrip van de theoretische kaders binnen traumawerk;
 • Begrip van de anatomische, fysiologische en neurologische effecten van ademwerk.
 • Begrip van de methodiek & didactiek van ademwerk en kan daarmee zelf een sessie ontwikkelen en verzorgen.
 • Uitgebreide ervaring opgedaan met verschillende ademtechnieken & stromingen: o.a. verbonden ademen, sjamanistisch ademen & tantrisch ademen.
 • Kennis gemaakt met een aantal aangrenzende lichaamsgerichte methoden zoals Trauma Release Exercises (TRE) en meditatie.
Moons Farm - Adem Academy 30-4-23-1
Praktisch

De volledig verzorgde opleiding (retraite) bestaat uit twee blokken van drie intensieve dagen en nachten met elkaar. Dit zijn totaal 16 dagdelen om samen te leren, praten, oefenen, trainen en ervaren in een groep van maximaal 18 personen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor individueel -en groepsproces in een veilige en ontspannen setting.

De opleiding is inclusief:
 • 4x overnachting op Moon’s Farm;
 • 6x uitgebreide lunch;
 • 4x uitgebreid diner;
 • 4x ontbijt;
 • onbeperkt koffie, verse kruiden thee (uit eigen tuin), en gezuiverd water.

* alle maaltijden zijn vegetarisch
** bij speciale dieetwensen (i.v.m. allergieën) graag vooraf communiceren.

Interesse in de Ademcoach Opleiding van Bram & Chris?

 

Data in 2024

Blok 1:   20, 21 en 22 sept
Blok 2:   29, 30 nov & 1 dec

Meer info
Meer over Chris & Bram

De opleiding wordt verzorgd door Chris Wenker en Bram Bakker.

Chris is bewegingswetenschapper en werkte (tot 2021) als inspanningsfysioloog en performance coach voor verschillende professionele voetbalclubs. Aanvullend heeft hij zich middels verschillende opleidingen doorontwikkeld tot een lichaamsgerichte therapeut met ademwerk als belangrijkste toepassing.

Bram richt zich de laatste jaren op het natuurlijk helen van de onderliggende trauma’s waardoor gezondheidsklachten en ongezond/ destructief gedrag zijn oorsprong kent. Bram is een oud-psychiater (tot eind 2021), in deze tijd was hij medisch directeur bij een aantal verslavingszorginstellingen.

Ook is Bram auteur van vele boeken, bijvoorbeeld de boeken genaamd: “verademing” en “oud zeer”. Momenteel werkt hij met een aantal partners aan het gezondheidsplatform ‘De Balanskliniek’ (zie de Balanskliniek). Dit platform biedt ondersteuning en de weg naar een hulpverlener bij medische of psychische problemen die een bestaande balans dreigen te verstoren, of zelfs al hebben verstoord.

Bram en Chris gebruikten beide de afgelopen jaren het lichaamswerk om eerst hun eigen persoonlijk proces op gang te brengen en zo werken ze er al jaren mee met hun klanten. De volgende stap: mensen inspireren en vertrouwd maken met deze manier van werken, teneinde het ademwerk steeds bekender en gemakkelijker vindbaar te maken.

Adem Academy - Chris persoonlijke coaching
Bram Bakker Ademcoach opleiding
Moons Farm Adem Academy
De locatie:

De opleiding wordt verzorgd op het prachtige Moon’s Farm. Het is een magische plek waar je je omringd door heel veel groen, kruiden, wilde bloemen, bomen en vogels. Een prachtige stille oase gelegen tussen de bloemenvelden, dicht bij de bossen, duinen en zee van Noordwijk.

De opleiding in combinatie met deze unieke plek nodigt je uit om de verbinding met jezelf en de natuur (in jezelf) te verdiepen. Tijdens de opleiding is het gehele terrein voor onze groep gereserveerd wat bijdraagt aan het ervaren van rust & ruimte.

Volledig verzorgde Ademcoach Opleiding 

Door Bram Bakker & Chris Wenker
Locatie: Moon’s Farm 

Prijs: 1984,- (excl. btw)

Inclusief: overnachtingen, uitgebreide maaltijden & onbeperkt koffie, thee & water

Info & Boeken