Ademwerk: Activeer het Immuunsysteem, Persoonlijke groei en Genezing

Adem Academy - Naarden bedrijfsworkshop 2

Bewust ademen kan ons bij de essentie van het leven brengen. Ook is het een actie die we zo vaak onbewust uitvoeren waardoor we veelal zijn vergeten hoe krachtig het is. Ademwerk is een alomvattende term voor allerlei verschillende ademhalingstechnieken. De Adem Academy past afhankelijk van het type ademsessie of workshop verschillende ademtechnieken toe. In de kern gaat het over het bewust worden van onze ademhaling en het gebruiken als een instrument voor genezing en persoonlijke groei.

Bekijk de volledige agenda

 

Verbonden Ademwerk

Verbonden ademwerk is een krachtige techniek die een ontspannen en diepe ademhaling zonder pauzes benadrukt. Via deze weg krijgen deelnemers toegang tot de wijsheid van het lichaam, ook wel het onderbewustzijn. Door een continue stroom van ademhaling te behouden, begeleid door specifieke muziek, kunnen deelnemers na enige tijd in een staat van verruimd bewustzijn. Een bijzondere meditatieve ZEN-ervaring. Ook kunnen er tijdens ademsessies traumatische ervaringen en andere opgekropte emoties op zachte manier verwerkt worden. Het doel strekt verder dan enkel trauma verwerking; het richt zich ook op persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling.

 

 

Diverse Ademwerk Methoden:

Er zijn verscheidene benaderingen van ademwerk, ontstaan en ontwikkeld door verschillende experts en stromingen. Denk bijvoorbeeld aan: Verbonden Ademen, Shamanic Breathwork, Holotropic Breathwork, en allerlei ademtechnieken binnen de Yoga en Tantra. De adem methoden gebruikt door de Adem Academy richt zich op het loslaten van zowel fysieke als emotionele blokkades in het lichaam. Door deze blokkades te openen, kan levensenergie weer natuurlijk stromen, wat bijdraagt aan een verbetering van het immuunsysteem. Daarnaast zorgen de methoden gebruikt door Chris voor een verhoogd welzijn omdat het de aanmaak van ‘gelukshormonen’ stimuleert. Tijdens een ademsessie kan er bijvoorbeeld een intens gevoel van dankbaarheid en zelfliefde worden ervaren.

 

 

Ademwerk Oefeningen

Er zijn tal van ademwerk oefeningen die je kunt proberen, variërend van eenvoudige ademhalingscontrole tot complexere technieken. Een populaire oefening is Box-Breathing, ook wel de ‘Vier-Vier-Vier’-techniek, waarbij men vier seconden inademt, vier seconden de adem vasthoudt en vervolgens vier seconden uitademt. Regelmatige oefening kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van ontspanning.

 

 

Ademwerk en Trauma

Er zijn tal van ademwerk oefeningen die je kunt proberen, variërend van eenvoudige ademhalingscontrole tot complexere technieken. Een populaire oefening is Box-Breathing, ook wel de ‘Vier-Vier-Vier’-techniek, waarbij men vier seconden inademt, vier seconden de adem vasthoudt en vervolgens vier seconden uitademt. Regelmatige oefening kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de concentratie en het bevorderen van ontspanning.

 

 

Opleiding Ademwerk

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van hun kennis en het leren begeleiden van anderen in hun ademwerk reizen, dan zijn er vele verschillende opleidingen beschikbaar. Een ademwerk opleiding biedt vaak een mix van theorie en praktijk, ook leert de cursist vaak uitgebreider over een specifieke techniek of methode. Maak altijd voor je je inschrijft bij een ademwerk opleiding kennis met de docent. Dit geeft de mogelijkheid vragen te stellen en goed aan te voelen of je bij een fijne, en voor jou juiste aanbieder terecht bent gekomen.

 

 

Samenvattend

Ademwerk is een krachtige methode die ons helpt te helen, te groeien en een diepere connectie met onszelf en onze omgeving aan te gaan. Of je nu interesse hebt in verbonden ademwerk of eenvoudigweg enkele basis ademhalingsoefeningen wilt uitproberen, een wereld van mogelijkheden staat voor je open. Door de essentie van ademwerk te verkennen, omarmen we een leven dat rijk is aan welzijn, zelfbewustzijn en heling.

Wanneer je zelf ademhalingsoefeningen uitvoert, doe dit altijd op een veilige plaats, bijvoorbeeld op een yogamat. Ook zijn er verschillende contra-indicaties voor ademwerk, bijvoorbeeld: zwangerschap, epilepsie, een hoge bloeddruk, cardiovasculaire aandoeningen en meer. Laat je daarom altijd goed informeren door een expert en je eigen medisch specialist of ademwerk en welke ademmethode in jouw specifieke geval aan te raden is.

 

 

 

 

Bekijk de volledige agenda

Reviews

Bouke de Boer

Samen (“werken”) met Chris is een feest.
Naast zijn jeugdig enthousiasme en zijn passie, is er ook heel veel deskundigheid.
En, mogelijk nog veel belangrijker, waar velen nog wakker moeten worden en de keuze hebben te maken in Het Nieuwe Veld te stappen, zit Chris hier al midden in.

Bouke de Boer / Grondlegger NLP Nederland, oprichter NTI NLP
Thilo Varenhout

Ik kwam ademen bij Chris. Met verwachtingen uit mijn referentiekader dacht ik wel dat ik wist wat ik kon verwachten. Ik heb wel eens iets met Yoga en Wim Hof oefeningen gedaan. Tijdens de sessie met Chris kwam ik er ineens achter wat “op reis door je lijf gaan” voor mij betekende. Het werd even kraakhelder wat belangrijk in mijn leven is. Mooi om dit in een setting te doen die door Chris en Anick veilig werd neergezet. Dank voor deze vette ervaring.

Thilo Varenhout / Opleidingsdocent HvA
Mirella van den Doel

Als je Chris ontmoet, dan stap je gelijk een veld in van vertrouwen en energie. Keer op keer weet hij me te raken in zijn openheid en het te hebben over waar het nu daadwerkelijk over moet gaan. Durft hierin ook echt een spiegel voor te houden, waardoor stappen maken naar bewustzijn zoveel makkelijker gaat. Absoluut een aanrader voor iedereen die (nieuwe) stappen wil maken!

Mirella van den Doel / NLP Coach & Eigenaar Doelbewuster